Project Description:

Southstudio's brief for the visitor reception area at College Francais Bilingue de Londres (CFBL) was to create a refreshed environment, which communicates the school ethos better and for the spaces to operate more efficiently.

As part of the reorganisation, the challenge was to create a welcoming space and fresh identity at the point of entry into the Listed Grade II School. 

The reception is designed to provide an open plan space with a bespoke reception desk and associated storage wall together with a small discrete office. New lighting and decor also add to the ambience of the setting.

Southstudio's proposed colour scheme includes a combination of CFBL's branded colours and bold use of the school logo to transform the spaces and to create an enlivened impact upon arrival.

Posted 23rd January 2016
By Southstudio

 

Client: French Education Property Trust (FEPT), Chairman Arnaud Vaissie

Contractor: Fein Hughes

Status: Completed 2017

Photography: Chris Snook